
Tieteellinen potentiaali + teknologiapuisto = menestys
HIPAR Sp. z o.o. perustettiin vuonna 2004. Yhtiön kotipaikka sijaitsee Wola Rafalowskassa. Yhtiön alkuaikoina toiminnan pääkohde oli teräs- ja valurautaelementtien valmistus. Vuodesta 2006 lähtien yhtiön tärkeimmät tuotteet ovat olleet Volkswagen-moottoreiden hihnapyörät, tänä aikana yhtiö toimi hihnapyörien pääasiallisena toimittajana uusien moottoreiden tuotantolinjoille.
Vuodesta 2015 lähtien HIPAR Sp. z o.o. on myös valmistanut laitteita itsenäisille voimalaitoksille julkisen jotka ovat sähköverkon ulkopuolella. Yhtiö tarjoaa muun muassa innovatiivisia pystyakselisia tuuliturbiineja (VAWT) ja aurinkokeräimiä (PV-panels), jotka mahdollistavat 45% tehokkaamman energiatuotannon verrattuna perinteisiin aurinkokeräinjärjestelmiin.
HIPAR tuotantoyrityksenä tarjoaa yksilöllisen lähestymistavan jokaiselle asiakkaalle, mukauttamalla kaikki tarjotut tuotteet asiakkaiden tarpeisiin ja ympäristöolosuhteisiin nähden; maantieteelliseen sijaintiin, insolaatioon (auringonsäteilyn voimakkuuteen), maaperän muotoon sekä keskimääräisen tuulennopeuden tasoon. Nämä tekevät HIPAR:sta yrityksen, joka on tällä alalla vertaansa vailla.

Tuuliturbiiniemme vahvuudet
ECOROTE Tuuliturbiinit ovat lippulaivatuotteemme. Valmistamme turbiineja, joiden teholuokitukset ovat 300 watista aina 9800 wattiin asti.
Suunnittelijatiimimme yhdessä asentajiemme kanssa ovat kehittäneet ECOROTE turbiinit tiiviissä yhteistyössä ilmailuun erikoistuneen Rzeszow:n Teknologiakorkeakoulun ilmailuun erikoistuneen lippulaivatutkimusinstituution kanssa.
- Operoi itsenäisesti tuulen suunnan mukaisesti
- Rakenteellisesti kestävä kovillakin tuulennopeuksilla
- Yksinkertaiset mekanismit takaavat ongelmavapaan toiminnan
- Pitkäikäinen
- Huoltovapaa
- Mahdollisuus kytkeä julkiseen‑, yksityiseen- tai hybridisähköverkkoon. (On/Off grid system / Hybrid system)
- Helposti asennettavissa esim. hotelleihin, kauppoihin, asuinkortteleihin sekä moniin muihin rakennuksiin
- Tuotettu korkealaatuisista materiaaleista
- Esteettinen ulkonäkö
- Vahva rakennelujuus
- Käyttölämpötila ‑40°C — +70°C
- Kestää kaikissa säätiloissa
- Vedenlämmitys mahdollisuus
- Huippulaadukasta puolalaista tuotantoa
- Äänetön toiminta
- Matala käynnistymisnopeus, jopa 1 m/s
- Kitkavapaa laitteisto
- Suojattu kaikilta luonnon haittavaikutuksilta

Tuuliturbiiniemme rakenteelliset edut
Tuuliturbiinin avulla voidaan muuntaa jopa 71% (0,42 Betz-arvo) tuulivoimasta sähköksi. Valmistuksessa käytettävistä materiaaleista 98% tulevat suoraan puolalaisilta valmistajilta.
Tuulen kineettistä energiaa sähköksi muuttava generaattori, on kehitetty toimimaan täysin ilman kitkaa muodostavia laitteita tai elementtejä. Tämän avulla onnistumme sulkemaan pois huollon tarpeen.
Turbiinin lavat ovat puristettu alumiiniprofiilista monoliittisiksi ja saumattomiksi, Tämän ansiosta lapojen lämpölaajeneminen on erittäin minimaalista. Lisäksi turbiinit päällystetään valkoisella, auringonvaloa heijastavalla maalilla joka on vastusluokaltaan C5 + M. Varmistaaksemme tehokkaan korroosiosuojan, kaikki teräselementit galvanoidaan ja alumiinielementit anodisoidaan.
- Aerodynaamisesti muotoillut lavat
- Kestävyys kovissakin tuulenpuuskissa
- Säänkestävä rakenne
- Rattaattoman järjestelmän ansiosta saavutetaan hyvä hyötysuhde
1. On-Grid system (sähköverkkoon kytketty järjestelmä)/ On-Grid hybrid system (sähköverkkoon kytketty hybridijärjestelmä)
Näitä järjestelmiä käytetään rakennuksissa jotka ovat liitetty julkiseen sähkönjakeluverkkoon. Nämä yksinkertaiset järjestelmät koostuvat minkä tahansa kapasiteetin turbiinista, sähköinvertteristä jonka ulostulojännite on joko 1x 230V AC tai 3x 230V A, kaksisuuntaisesta kulutusmittarista joka mittaa käytetyn ja tuotetun sähkön määrän, turvajärjestelmistä (vikavirtakatkaisijat ja ylijännitesuojat), turbiinin pysäyttävästä resistorista ja sähköverkkoliittymästä. On-grid järjestelmiin voidaan myös lisätä aurinkokeräinmoduulit, jolloin järjestelmästä syntyy On-grid hybridijärjestelmä. Lisäksi järjestelmään voidaan halutessa asentaa ylijäävää sähköä varastoiva akusto, sekä dieselkäyttöinen generaattori mikäli sähköverkossa ilmenee usein katkoksia. On-grid järjestelmä mahdollistaa itsetuotetun sähkön käytön julkisen jakeluverkon rinnalla, sekä mahdollisen ylijäämäsähkön takaisinmyymisen.


2. Off-Grid system/ Off-grid hybrid system
ovat täydellisiä ratkaisuja niille rakennuksille, jotka eivät ole yhdistettynä sähköverkkoon. Esimerkiksi vapaa-ajan asunnot tai tapaukset joissa talojen asukkaat toivovat olevan täysin taloudellisesti riippumattomia energiantoimittajista. Tämä järjestelmä on identtinen On-grid järjestelmään lukuun ottamatta akkujen toimintaa, niiden on säilytettävä tuotetun energian ylijäämä. Koska järjestelmän ei tarvitse kuulua sähköverkkoon, siihen ei tarvita myöskään kaksisuuntaista mittaria. Off-grid järjestelmä voidaan laajentaa aurinkokeräimillä sekä diesel generaattorilla samalla tavalla kuin On-grid järjestelmäkin. Molemmissa ratkaisuissa on omia etuja ja haittoja. On-grid järjestelmä on varustettu verkoston sähköllä, joten sähkökatkoksen aikaan sähköverkko lakkaa toimimasta talossa (ellei siihen ole asennettu diesel generaattoria). Off-Grid järjestelmä toimii taas akuilla, jolloin sähkökatkoksella ei ole vaikutusta sen toimintaan. Jälkimmäinen järjestelmä on kalliimpi ja siinä ei luonnollisesti ole mahdollisuutta jälleenmyydä luotua sähköä verkkoon.
3. On/Off-Grid järjestelmä/ On/Off-Grid hybridjärjestelmä
On/Off järjestelmät ovat ratkaisuja yhdistää verkkoon liitettyjä ja liittämättömiä järjestelmiä yhdeksi. On/Off järjestelmä poistaa sähkökatkoksesta aiheutuvia ongelmia, jotka yleensä aiheutuvat säähäiriöistä tai verkoston korjauksesta yms. Järjestelmä kerää ensiksi energiaa akkuihin ja käyttää tätä kerättyä energiaa vasta, kun tuuliturbiini yhdessä vaihtoehtoisen aurinkokeräimen kanssa eivät tuota tarpeeksi energiaa. Järjestelmä käyttää kerätyn energian myös, jos verkostossa ilmenee täydellinen verkkohäiriö. Tietyn kapasiteetin omaava akku kerää puuttuvan energian sähköverkosta järjestelmää ohjaavan invertterin kautta, heti kun akku on täysin tyhjentynyt. Kun akut ovat täysin latautuneita ja tuuliturbiinista sekä aurinkosähköpaneelista muodostettu sähkö on riittävä rakennuksen tarpeeseen nähden, niin järjestelmä pystyy tällöin myös syöttämään sähköä takaisin verkostoon.

Mastotyypit

Esijännitetty masto
valmistetaan valamalla betonia pyörivään kartiomaiseen muottiin. Tällä valmistustavalla saavutamme sileän pinnan sekä kestävät tekniset aineominaisuudet. Kestävyys ja pitkäikäisyys ovat esijännitetyn maston vahvuuksia, nämä mastot ovat myöskin edullisempia kuin muut vastaavan mittaiset mastot. Tämän masto vaatii kiinnikkeellisen alustan turbiinin asennusta varten.
Teräsmasto harusvaijereilla
Teräsmasto harusvaijereilla valmistetaan yhdistetyistä ohutseinämäisistä putkista. Maston purettavuuden ja kevyen runkorakenteen ansiosta sen siirtäminen on vaivatonta. Betoniankkureihin kiinnitetyt harukset tasapainottavat mahdollisen mastoon kohdistuvan jännityksen. Turbiini voidaan kiinnittää suoraan mastoon ilman mitään lisäkiinnikkeitä.


Tasakattomasto
Pystytetään nelijalkaisen kattotelineen päälle, teline on vahvistettu jalkojen välisillä säleiköillä varmistaaksemme sen vakauden ja kestävyyden. Tähän tyyppiin on mahdollista kiinnittää masto, joka ei ylety kolmea metriä korkeammalle katon pinnasta. Masto koostuu neljästä osasta, ja on täten vaivaton kuljettaa, pystyttää tai purkaa. Lisäksi teline asennetaan kattoon kahdella tärinää vaimentavalla kiinnikkeellä, jotta rakennukseen johtuva mahdollinen tärinä saadaan minimoitua.

Kääntyvä aurinkokeräin
(Photovoltaic tracker)
Kehitetty aurinkoenergian maksimaaliseen hyödyntämiseen.
Kääntyvät aurinkokeräimet (auringon seurantajärjeselmät) ovat laitteita, jotka parantavat aurinkokeräinten tehokkuutta lähes 45% vuodessa vähentämällä auringon muuttuvasta säteilykulmasta aiheutuvia tappioita. Paneeleiden liike ehkäise pölyn sekä muiden saasteiden kerrostumista, mikä muutoin voi johtaa paneeleiden paikallisiin ylikuumenemisiin. Seurantajärjestelmä parantaa myös invertterin tuotantetehokkuutta, tällöin invertteri kontrolloi auringonsäteilystä saatavan sähkötuotannon prosessia tehokkaammin. Invertterit toimivat parhaiten suurella kuormituksella, joka on mahdollista saavuttaa vain seurantajärjestelmän samanaikaisen käytön avulla. Seurantajärjestelmämme on suojattu epäsuotuisilta säätiloilta ohjausautomaation avulla, joka toimii tuuli‑, lumi- ja jääsensoreiden ohjaamana.
HIPAR tarjoaa aurinkokeräimiä jotka ovat teholuokitukseltaan 3000 watista aina 8000 wattiin asti.
Täydellisesti tuotettu
Keräimen runkorakenne koostuu teräksestä ja alumiinista. Keräimen moottorina toimii kaksi saksalaista K+G sylinteriä sekä vaihteisto, jotka ovat suunniteltu toimimaan luotettavasti ääriolosuhteissakin.
Kääntyvien aurinkokeräinten parhaita puolia
- Auringon suuntaan kääntyvien keräimien ansiosta saavutamme erittäin tehokkaan auringonsäteilyn hyödyntämiskyvyn mihin tahansa päivänaikaan.
- Kestävyys äärimmäisissäkin sääolosuhteissa
- Äänetön toiminta
- Parantaa invertterin hyötysuhdetta
- Esteettinen ulkonäkö verrattuna perinteisiin aurinkokeräimiin
- Laaja liikerata jokaisessa maantieteellisessä sijainnissa. Paneelin kallistuskulma 1–90 astetta, ja kääntösäde 0–350 astetta.
- Käyttömahdollisuus ilman rakennuslupaa maan päälle asetettavan alustan ansiosta
- Varmatoimisuus
- Luotettavuus
- Pölyn ja lian pinttymistä estävä pinta
- Voidaan asentaa pienemmälle alueelle kuin vastaavat perinteiset keräinjärjestelmät
Valmistamamme tuotteet herättävät jatkuvasti enemmän ja enemmän kiinnostusta, myös yksityisten sijoittajien keskuudessa.

Taattua laatua
Tuuliturbiinit ja aurinkojärjestelmämme ovat tuotantolaadussa vertaansa vailla, tämän takaa seuraavien instituutioiden teettämät tieteelliset testit:
- Polish Academy of Sciences pystytti turbiinimme puolalaiselle tutkimusasemalle etelänavalle, jossa tuulet voivat yltyä jopa 71 metriin sekunnissa.
- Itsenäiset tutkimusryhmät ovat arvioineet aurinkojärjestelmämme ja turbiinimme vertaansa vailla oleviksi suorituskykynsä ja parametriensa ansiosta. Tämä on saavutettu yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella alasta, sekä syvästi tekniikan alaan ja sen suunnitteluun erikoistuneen ammattihenkilöstön avulla. Turbiinien ja aurinkokeräinten lisäksi yhtiömme tekee myös autoteollisuudessa yhteistyötä, esim. Volvon, Volkswagenin, Mercedeksen, BMW:n, Feston, Caterpillarin ja monen muun kanssa.

Hybrid Energia Oy toimii yhteistyössä HIPAR Sp. z o.o.:n kanssa.
Kauttamme saat tietoa heidän tuotteistaan ja toimimme heidän jälleenmyyjänään Suomessa.
