Muuta yleistä
Info
Haettavia tukia uusiutuvan energian hankintaan
Uusiutuvan energian laitteistojen hankintaan voi hakea erityyppistä tukea:
Työ- ja elinkeinoministeriö TEM myöntää tukea uusiutuvan energian investointeihin yrityksille ja julkisille toimijoille. Aurinkosähköinvestoinneille myönnetään 25% investointikustannuksista ( 1.5.2019 alkaen 20% ), aurinkolämmölle 20% sekä innovatiivisille ja monimuotoisimmille hankkeille enintään 40% (Lähde: TEM: tuen enimmäismäärät 2016). https://tem.fi/energiatuki
Aurinkoenergia voi olla osana innovatiivista hanketta, mutta lasketaan yksinään tavanomaiseksi teknologiaksi.
Maatiloille myönnetään 35% investointitukea uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin https://www.ely-keskus.fi/web/ely/tuotannolliset-investoinnit . (Lähde: MaVi: investointituen määrä 2016). Maatalouksilla on myös muita vaihtoehtoja tukien saamiseksi joissa tuen määrä voi olla huomattavasti suurempi.
Kotitaloudet voivat hakea kotitalousvähennystä. Vähennys lasketaan aurinkoenergiainvestoinnin työkuluista, joihin kuuluu esimerkiksi asennuksen kustannukset, laitekokonaisuuksissa voidaan sopia myös kustannusten jakamisesta.. Kotitalousvähennys on 45% vähennykseen oikeuttavista kuluista. (Lähde: Verohallinto) https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/
Autamme tukien hankitavaiheessa tekemään tarvittavat selvitykset. Myös rakennuslupien, toimenpidelupa ja tukihakemuksien kanssa jos suunnittelet Hybridvoimalan hankintaa.
Yleistä asennuksista
Yleensä aurinkojärjestelmille riittää toimenpidelupa, tai joissain kunnissa vain ilmoitus. Pienet tuulivoimalat eivät myöskään tarvitse rakennuslupia (ohjeet ovat kuitenkin kunta kohtaisia ja löytyvät yleensä kunna rakennusjärjestyksestä).
Tuulivoimaloihin on valittavana kolme eri mastotyyppiä normaali tilauksissa. Erillistoimituksissa sopimuksen mukaan suuremmat ja erikoismastot. 9m saranallinen itseseisova masto, 9m laipallinen itseseisova masto ja tasakatto masto. itseseisovat mastot tarvitsevat kuopan jossa on sorapohja (koko määräytyy voimalan koon mukaan). Tasakatto masto tarvitsee vain tasaisen alustan. Näissä on varmistuttava vaadittavalta kuorman kestolta ja lujuusluokitukselta kohteessa, kohteen tekniseltä suunnittelijalta tai vastaavalta taholta, rasituksesta neliötä kohden kattorakenteissa.
Kauttamme saa tarvittaessa ohjeet perustuksille ja maston pystytykseen, ja tarvittavat tiedot toimenpiteen suorittamiseen, jos uskoo että on valmius suorittaa projekti kokonaan oman paikkakunnan asentajien kanssa. Paikalliselta rakennusliikkeeltä voi kysyä mahdollisuutta perustustöiden suoritukseen.
Me suoritamme asennuksia Suomessa aikataulun ja mahdollisuuksien puitteissa. Ole yhteydessä asunnuksista mielellään mahdollisimman aikaisin. Näin saamme jokaiselle tarvittavan asennus ja käyttöönotto ajan.
Sähköyhtiöiden vaatimukset
Toimenpide on kohtuullisen yksinkertainen. Liittyminen etenee usein saman kaavan kautta, kun olet päättänyt hankkia Uusiutuvan energian laitteistoja.
- Kun mahdollinen laitteisto on valittu, ole yhteydessä sähköyhtiöösi ja kysy onko liittymiselle esteitä ja mitä toimenpiteitä se vaatii
(tämän voimme myös tehdä puolestasi).
- Jos esteitä ei ole, ja sähköyhtiö on antanut liittymisen ohjeet
(joka on yleensä turvalaite sähköntuotannon katkaisuun vikatilanteessa, jolle sähköyhtiöllä on esteetön pääsy). - Ennen liittymistä on toimitettava, laitteisto tiedot ks. kohta ”Energiateollisuuden ohjeet ja tuotantoon liittyvät vaatimukset ja dokumentit”, ja sähkökytkennöistä tarkastuspöytäkirjan.
- Sovi sähköyhtiön kanssa liittymis ajankohta, ja olet valmis sähköntuottaja.
Jos edellämainittu ei houkuttele, autamme näissä tarvittaessa tilausten yhteydessä.
Lataussäätimemme ja invertterit sisältävät tarvittavat standardisoinnit ja parametrit koko suomen alueella, joka on energiateollisuuden antama ohje sähköyhtiöille mikrotuotantolaitosten liittämisestä sähköverkkoon EN 50438.
Muista ! Sähkökytkentöihin tarvitaan aina ammattipätevyyden ja luvat omaava sähköalan ammattilainen.
Lomakkeita ja linkkejä tuotannon liittämiseen
Energiateollisuuden ohjeet ja tuotantoon liittyvät vaatimukset ja dokumentit:
https://energia.fi/perustietoa_energia-alasta/asiakkaat/sahkoasiakkuus/sahkon_pientuotanto
https://energia.fi/files/2238/Pientuotannon_yleistietolomake_paivitetty_20180103.pdf
https://energia.fi/files/2612/Pientuotannon_yleistietolomake_20180103_SV.pdf
https://energia.fi/files/2613/Pientuotannon_yleistietolomake_20180103_EN.pdf (englanniksi)
Voimme täyttää myös lomakkeet valmiiksi ja toimittaa ne sähköisesti tai kirjeenä, näitä tarvitaan kun voimala kytketään valtakunnan verkkoon.
Jos paikallista sähköurakoitsijaa ei pysty käyttämään asennuksiin, kauttamme saa tarvittaessa sähkötyöt yhteistyökumppaniltamme Sääksjärven Sähköurakointi OY http://sasu.fi/
Myynti, huolto, asennus ja takuuasiat, tarvittaessa ota yhteyttä info@hybridenergia.fi
Vikatilanteissa voit olla yhteydessä puhelimitse.
Hybridenergia pidättää oikeudet muutoksiin.